Er zijn een aantal verschillende redenen waarom mensen coaches inhuren, maar als een analogie huren mensen coaches in om dezelfde redenen als dat sommige schrijvers redacteuren inhuren. Ze hebben een objectief persoon nodig die kijkt wat ze doen, ze wijst op eventuele fouten die ze maken en ze adviseert in wat ze kunnen doen om het beoogde eindresultaat te bereiken.

Een coach is een personen waar je dingen tegen zegt die je niet tegen je familie of vrienden zou zeggen. Alles wat je zegt blijft vertrouwelijk en de coach luistert zonder te oordelen.

Een coach is iemand die je verantwoordelijk houdt. Als je doelen stelt en ze dan zelf probeert te bereiken, zul je jezelf waarschijnlijk niet erg verantwoordelijk stellen. Maar een coach zal teleurgesteld zijn als je niet doet waarvoor je je hebt gecommitteerd, en dit kan erg motiverend zijn.

Een coach laat je reflecteren. Soms heb je gewoon iemand nodig die naar je luistert, waarna je zelf tot de oplossing komt. Zo niet, kan de coach met idee├źn komen waar je nog niet aan had gedacht of je advies geven.

Een coach is een fantastische hulp als je niet goed bent in plannen, in een neerwaartse spiraal zit of wilt afvallen. De coach zal er zijn wanneer je succes behaald, om je dit te helpen vieren, en ook dit, kan er motiverend zijn.

In de entertainment industrie zijn coaches standaard. Zangers hebben vocale coaches, acteurs hebben acteercoaches en ook professionele atleten hebben coaches. Dat is omdat een coach in staat is de dingen te zien die je zelf niet ziet – je blinde vlekken – en je vervolgens kan adviseren hoe je jezelf kunt verbeteren. Zo ben je in staat om te groeien.

Kortom, coaches bieden een geheel nieuw en waardevol perspectief, en zijn dus een mooie uitkomst om je van je huidige situatie naar je gewenste situatie te begeleiden.

Dus… Als jij een coach bent en mensen oprecht wilt helpen. Is dat iets waar je trots op kunt zijn!