Wanneer iemand op je website terecht komt, je bedrijfsauto ziet rijden of je visitekaartje heeft ontvangen zal deze binnen enkele seconden een eerste indruk opdoen. Deze eerste indruk is blijvend en bepaald voor een groot deel of een potentiële klant met jou of je concurrent in zee gaat. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat jouw huisstijl direct de juiste snaar weet te raken.

Huisstijl

Een huisstijl, ook wel ‘corporate identity’ genoemd, kun je zien als het gezicht van een bedrijf. Het is de manier waarop een bedrijf zich visueel presenteert. Een logo, typografie, kleuren, stijlelementen en fotografie vormen samen de huisstijl van jouw bedrijf. Het is belangrijk dat deze consistent wordt toegepast in alle communicatiemiddelen van een bedrijf. Een huisstijl dient herkenbaar te zijn en is een visuele vertaling van waar het merk voor staat.

 

Het belang van een goede huisstijl

  • Je onderscheid je van jouw concurrenten.
  • Het zorgt voor herkenbaarheid.
  • Het weet de doelgroep aan te spreken.
  • Het wekt vertrouwen op bij de doelgroep
  • Het laat zien waar jouw bedrijf voor staat.

Kortom het vertegenwoordigd niet alleen de identiteit van het bedrijf maar versterkt deze ook.

 

Wil je jouw bedrijf goed in de markt zetten?

Tivano specialiseert zich in bedrijfscommunicatie en weet telkens tot onderscheidende huisstijlen te komen, compleet naar de eisen en wensen van de klant. Je bent bij ons verzekerd van goed advies, een doordacht ontwerp en heldere communicatie. Graag helpen wij je door onze expertise in te zitten voor jouw organisatie. Neem een kijkje in ons portfolio of neem contact met ons op.