Eindelijk is het zo ver. Je hebt een prachtige website laten ontwikkelen, er is een lancering geweest en je hebt al vele complimenten gekregen. Je hebt ook gedacht aan reclamecampagnes, promotiemiddelen en advertenties. Maar wat ga je verder doen met de website? Hoe zorg je ervoor dat deze veilig, snel en up to date blijft? En bovenal; Hoe zorg je ervoor dat je een backup terug kunt zetten wanneer de website crasht?

 

Websites blijven zich ontwikkelen

Content Management Systemen (CMS) ontwikkelen zich razendsnel. WordPress, één van de grootste open source CMS, is daar een voorbeeld van. Wereldwijd zijn er miljoenen developers bezig met het verbeteren van WordPress en plugins. Ideaal natuurlijk, want daardoor worden de beveiligingen, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten continu uitgebreid. Tevens is dit exact de reden waarom wij bij Tivano enkel werken met WordPress als CMS systeem.

 

Welk onderhoud moet er uitgevoerd worden?

  • Content: Wanneer jij een fantastische website hebt laten bouwen wil je natuurlijk dat er mensen op je website komen (en ook weer terugkomen). Het is dan ook belangrijk dat jij deze mensen iets te bieden hebt. Wellicht in de vorm van nieuwe artikelen, diensten, blogs of simpelweg wat nieuwe afbeeldingen.
  • Nieuwe functionaliteiten: Veel updates worden doorgevoerd om nieuwe functionaliteiten toe te voegen om daarmee de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Het is natuurlijk zonde als jij dit laat liggen.
  • Veiligheid: WordPress is één van de meest populaire CMS. Het is populair onder ontwikkelaars en gebruikers, maar ook voor hackers. Hackers zijn daarbij altijd op zoek naar verouderde systemen omdat daar beveiligingslekken in ontstaan. Wanneer jij jouw website up to date houdt zorg je ervoor dat deze bekende beveilgingslekken worden gedicht.
  • SnelheidJe hebt vast en zeker gemerkt dat wanneer jij jouw computer opschoont deze net wat sneller is. Een website werkt exact hetzelfde. Wanneer je overbodige data verwijdert wordt je website sneller. Tevens is de snelheid van een website één van de belangrijkste ranking factoren van Google.
  • Scoren in Google: Iedereen wilt het natuurlijk; Die felbegeerde nummer 1 positie in Google. Om daar te komen zijn er ontzettend veel verschillende factoren van belang (zie ‘ranking factoren’). Het begint echter bij de basis. Een website die up to date is.
  • Backup: Je wilt er natuurlijk niet aan denken maar het kan altijd gebeuren dat een website crasht om een of andere reden. Het is natuurlijk fijn als je dan terug kunt vallen op een backup. Je bent anders namelijk veel kosten kwijt om de website te laten repareren of moet wellicht zelfs een volledig nieuwe website laten maken.

 

Kan ik het onderhoud zelf doen?

In principe kun je jouw website zelf onderhouden. Echter leert ervaring ons dat het niet voor iedereen even makkelijk is en het onderhoud arbeidsintensief is. Er kunnen daarnaast veel dingen mis gaan bij het klakkeloos updaten van een website.

 

Is jouw website up to date? Of lijkt dit maar zo? Is jouw website opgeschoond en staat er een backup klaar? Zijn jouw bezoekers eigenlijk wel optimaal beschermd? Wij helpen je graag bij het technische onderhoud van jouw WordPress website. Ook wanneer wij deze zelf niet gemaakt hebben. Lijkt je dit wat? Neem dan contact met ons op.