Wellicht is het jou al eens gebeurd… Je weet zeker dat je advertenties binnen de richtlijnen van Facebook vallen maar toch blijft Facebook je advertenties afkeuren. Hoe kan je er nu achter komen wat het probleem is?

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom advertenties worden afgekeurd en vaak heeft dit niets met de advertentie zelf te maken.

De grootste boosdoeners zijn:

  • Gemarkeerde URL
  • Gemarkeerde Facebookpagina
  • Gemarkeerd Advertentieaccount

Dus als je advertenties voortdurend worden afgekeurd, betekent dit waarschijnlijk dat FB een van de bovenstaande heeft gemarkeerd. Je kunt dan het volgende stappenplan doorlopen om te bepalen wat het probleem is.

 

Stap 1

maak een super veilige advertentie (bijv. een foto van een boom) en plaats daar de originele URL onder. wordt deze afgekeurd? Probeer het dan nogmaals zonder URL. Als deze wordt goedgekeurd, is je domein waarschijnlijk gemarkeerd. Je zult de URL’s moeten wijzigen.¬†Als de advertentie nu weer wordt afgekeurd gaan we door naar stap 2.

 

Stap 2

De volgende stap is het testen van de Facebookpagina. Je maakt een kopie van de zojuist gemaakte advertentie en plaatst deze via een andere Facebookpagina. Als deze wordt goedgekeurd, is je Facebookpagina waarschijnlijk gemarkeerd. Je kunt een ondersteuningsaanvraag indienen, maar zult waarschijnlijk een nieuwe pagina moeten maken. Wordt de advertentie wederom afgekeurd? Dan gaan we door naar stap 3.

 

Stap 3

Als de advertentie zelfs van een andere Facebookpagina wordt afgekeurd, zullen we moeten testen of het advertentieaccount gemarkeerd is. Maak een nieuw advertentieaccount met nieuwe factuurgegevens en doorloop stap 1 en/of 2. Als deze advertenties worden goedgekeurd, is het advertentieaccount waarschijnlijk gemarkeerd. Je kunt dan niet meer adverteren via dit account.