KlantCentre CéramiqueDienstenBrandingJaar2018Websitecentreceramique.nl

Verloren Jeugd is een tentoonstelling over de arbeids-omstandigheden en kinderarbeid in de Maastrichtse glas- en aardewerk industrie,

Project info

Maastrichts aardewerk veroverde de wereld in de 19de eeuw. Iedereen weet, dat de arbeidsomstandigheden daar in die tijd behoorlijk te wensen overlieten. Veel fabrieksarbeiders leden, en stierven vaak ook, aan de pottemennekeskrenkde (stoflongen) of aan loodvergiftiging. En, tot overmaat van onrecht en ellende: een aanzienlijk deel van de arbeiders was kind. Kinderen van 9 jaar of jonger werkten, ook in de nachtdienst, en vaak onder erbarmelijke omstandigheden.

Centre Céramique vroeg ons om mee te helpen in de ontwikkeling van een tentoonstelling over deze kinderen en hun gezinnen, over het sociale verzet en over de in 1887 gehouden parlementaire enquête naar de omstandigheden in de Nederlandse fabrieken.

Het gevolg is een tentoonstelling van maar liefst 24 meter breed aangevuld met een interactieve video om de bezoekers in de wereld van toen te zuigen. De tentoonstelling is ontzettend goed bezocht en wegens succes meerdere keren verlengd.

Helaas is de tentoonstelling momenteel afgelopen.

" De samenwerking met Tivano verliep uitstekend. Er wordt met je meegedacht en afspraken worden nagekomen. We zijn ontzettend trots op de gerealiseerde tentoonstelling. En vinden het dan ook heel jammer dat Verloren Jeugd nu weg is. Het was echt een succesvolle tentoonstelling. "

Inge Davis
Collectie - Informatie - Educatie

Waar kunnen we jou mee helpen?

We helpen je graag verder.

Offerte aanvragen

Privacy Preference Center